Καθιέρωση παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή και φοίτηση στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον ν.4777/2021 προβλέπεται για πρώτη φορά, ταυτόχρονα με το τυπικό μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η καθιέρωση παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή και φοίτηση στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της χώρας.

Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και θα αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε συγκεκριμένες ειδικότητες ανά Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Συγκεκριμένα, το Ι.Ε.Κ. Επανομής πρότεινε τις εξής 5 ειδικότητες: Μουσική Τεχνολογία, Ηχοληψία, Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας, Χειριστής Ηλεκτρονικής Συνάρμοσης Εικόνας (Monter), Τεχνικός Αγροτουρισμού.

Δικαίωμα συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού έχουν οι: α) οι τελειόφοιτοι του σχολικού έτους 2020-2021 είτε συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του οικείου σχολικού έτους είτε όχι β) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ίδιου σχολικού έτους, τελειόφοιτοι και μη.  Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει κανονικά, όπως κάθε χρόνο, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής καταρτιζόμενων Δημοσίων Ι.Ε.Κ. , την περίοδο του Σεπτεμβρίου, και θα αφορά στις θέσεις ανά ειδικότητα που : α) δεν καλύφθηκαν από τη διαδικασία υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου και β) δεν προκηρύχθηκαν κατά την ανωτέρω διαδικασία. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα εγγραφής σε Ι.Ε.Κ. έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕ.Λ. , ΕΠΑ.Λ. καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων όπως αυτοί ορίζονται στον ν.4763/2020. Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων της πρόσκλησης θα υποβληθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθούν οι διαδικασίες επιλογής  καταρτιζόμενων. Διευκρινίζεται ότι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα Δημόσιου Ι.Ε.Κ. διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, επιλογής και εγγραφών κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου.