Ενημέρωση για παράλληλο μηχανογραφικό 2021

Το Δ.ΙΕΚ Επανομής ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για τις ειδικότητες του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2020-2021. Η υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει κατά την ίδια ακριβώς περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα με αυτά των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εγγραφή των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

Για το Δ.ΙΕΚ Επανομής οι 4 ειδικότητες που θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό είναι:

  • Ηχοληψία
  • Μουσική Τεχνολογία
  • Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολoγίας
  • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

 

Το Δ.ΙΕΚ Επανομής, που λειτουργεί από το 1995 στους χώρους του ΕΠΑΛ Επανομής και του ΕΚ Επανομής, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για αυτές τις ειδικότητες. Ειδικά τα 2 studio ήχου και εικόνας με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και λογισμικά, αποτελούν τα μοναδικά εργαστήρια στη Βόρεια Ελλάδα σε δημόσια, δωρεάν Ι.Ε.Κ. για αυτές τις ειδικότητες. Αλλά και το εργαστήριο γεωπονίας, με τον εξοπλισμό απόσταξης-καζάνι που διαθέτει, προσφέρεται για εξειδικευμένες σπουδές στην οινοποίηση, ποτοποιία και αποσταγματοποιία, σε μια περιοχή που είναι παγκοσμίως γνωστή για την αμπελουργία της, την καλλιέργεια μοναδικών ποικιλιών και την εξαιρετική παραγωγή οίνων και αποσταγμάτων.  Επίσης, ο υπάρχων εξοπλισμός για την ειδικότητα της Αισθητικής, καθιστά δυνατή την άρτια διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στο αντικείμενο.

 

Οι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του Δ.ΙΕΚ Επανομής, με την πολυετή επαγγελματική εμπειρία που διαθέτουν, τη διδακτική τους προϋπηρεσία, την ενασχόληση με την εκπαίδευση ενηλίκων και το επιστημονικό τους υπόβαθρο, συμβάλλουν κι αυτοί στην παροχή αναβαθμισμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε ένα δημόσιο ΙΕΚ που εξυπηρετείται με δημόσια αστική συγκοινωνία από τη Θεσσαλονίκη και τη γύρω περιοχή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο 23920 44960, από τις 14:00 έως τις 18:00, ή να στείλετε email στο grammateia@iek-epanom.thess.sch.gr και στο iekepanom@gmail.com         . Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, http://iek-epanom.thess.sch.gr και τη σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/iekepanomis.