Η Ιστορία του Δ.ΙΕΚ

Το Δ.ΙΕΚ Επανομής, από  την ίδρυσή του το 1995, φιλοξενείται στα κτήρια του 1ου ΕΠΑΛ Επανομής και του Ε.Κ. Επανομής. Όπως όλα τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ώρες της κατάρτισης είναι πάντα απογευματινές. Η διάρκεια κατάρτισης σε όλες τις ειδικότητες είναι 4 εξάμηνα, με ένα 5ο εξάμηνο για Πρακτική Άσκηση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει παράλληλα με το Γ΄εξάμηνο. Η πρακτική άσκηση, διάρκειας 960 ωρών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης και μέσω αυτής οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ενώ παράλληλα αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτισή τους κλάδους.  Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ ασκούνται στα εργαστήρια και το θερμοκήπιο του Ε.Κ. Επανομής, τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό που εξυπηρετεί τις εργαστηριακές ανάγκες πολλών ειδικοτήτων. Μεταξύ αυτών υπάρχουν εργαστήρια πληροφορικής, ηλεκτροτεχνίας, κομμωτικής, νοσηλευτικής, φυσικοθεραπείας, οχημάτων, αισθητικής, γεωπονίας. Υπάρχουν επίσης δύο πλήρως εξοπλισμένα (από πλευράς μηχανημάτων και λογισμικών) στούντιο ήχου και εικόνας, μοναδικά στη Βόρεια Ελλάδα για ηχοληψία και εικονοληψία.

Σχετικά με τα λεωφορεία

Η πρόσβαση στο Δ.ΙΕΚ Επανομής γίνεται με τις λεωφορειακές γραμμές 69, 77, 88.  Περιορισμένα δρομολόγια σταματούν μπροστά στο Δ.ΙΕΚ και τα υπόλοιπα περνούν από την πλατεία . Ενημερωθείτε για τα δρομολόγια εδώ, την ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ http://oasth.gr/#  και από την ιστοσελίδα των αστικών ΚΤΕΛ  https://ktelthes.gr/el/