Από κοινού Εκπαιδευτική Περιήγηση με το ΙΕΚ Ακαδημίας Πλάτωνος, της Ειδικότητας Θρησκευτικού Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη 18 Μαρτίου 2018

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018  ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής περιήγησης που έκαναν από κοινού η ειδικότητα Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων  του ΔΙΕΚ ΕΠΑΝΟΜΗΣ με τα τμήματα της αντίστοιχης ειδικότητας του ΔΙΕΚ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.

Στα πλαίσια της διατμηματικής συνεργασίας των δύο ΔΙΕΚ,

οι καταρτιζόμενοι με τους εκπαιδευτές τους, περιηγήθηκαν στην Αχειροποίητο, την Ροτόντα και τον Άγιο Δημήτριο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό χαρακτήρα των μνημείων και να βιώσουν την μυστηριακή τους διάσταση.

Παράλληλα, καταρτιζόμενοι και εκπαιδευτές αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, αναζήτησαν κοινά σημεία και μελέτησαν τρόπους ενίσχυσης και διάδοσης καλών πρακτικών στην ειδικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές μας, Έλενα Κόστιτς, Χρήστο Δαμάσκο και Γιώργο Νταβέλα  που ως  υπεύθυνοι της δραστηριότητας, προσέφεραν μια πολύτιμη εκπαιδευτική αλλά και συνεργατική εμπειρία.

Ευχαριστούμε επίσης τους επισκέπτες μας, σπουδαστές και συναδέρφους, για την ευκαιρία που  είχαμε να μοιραστούμε ιδέες, ανησυχίες και προσδοκίες για το δρόμο ανοίγει η ενασχόληση με τον Θρησκευτικό Τουρισμό.

Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε σε μια μελλοντική προγραμματισμένη επίσκεψη της ομάδας μας στην Αθήνα!