Soirée vin et fromage / Βραδιά αφιερωμένη στο κρασί και το τυρί!

Η ειδικότητα των Οινολόγων είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε το γαλλικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης «Le Livre Ouvert» σε μια βραδιά πάνω στο κρασί και το τυρί, την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 7.00 μμ, στην αίθουσα Αλλατίνη- Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες παρουσιάσεις που άπτονταν απόλυτα στο αντικείμενο της ομάδας μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
• «Οι γαλλικές ποικιλίες σταφυλιού για κρασί που καλλιεργούνται στην Ελλάδα»
Δρ. Αλ. Παπαχατζής, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων» HORTLAB του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας
Δρ. Στ. Κουνδουράς, Αν. καθηγητής Γεωπονίας, DEA και Doctorat Αμπελουργίας, Διπλ. Οινολόγου
• Dégustation des vins présentés et de gruyère vieilli en grotte.
• Οινογευστική δοκιμή ανάλογων κρασιών και παλαιωμένης γραβιέρας.